Info sider

Her på siden finder du en nem oversigt. Men klik her, og kom hurtigt ud på forsiden så du kan komme i dybden med de enkelte områder med film og billeder.

Efterskole på Sjælland med individuelt tilpasset undervisning

Leder du efter en suveræn efterskole på Sjælland? På Odsherreds Efterskole kan vi give dig et uforglemmeligt år med oplevelser for livet samtidig med, at vores faglige niveau er meget højt. Hvis du vil have den optimale forberedelse til din videre ungdomsuddannelse sammen med efterskolelivets forfriskende pust, er vi derfor de helt rette for dig.

Måske får du sommerfugle i maven ved at tænke på at rejse væk fra dine vante omgivelser og familie for i stedet at skulle bo sammen med 170 nye mennesker. Men det er også dette, som er med til at give dig oplevelser, du aldrig glemmer og venner, du aldrig mister. Du vil forandre dig og blive personligt stærkere og klogere, fordi du springer ud i nye udfordringer, du tidligere kun drømte om, men ikke turde.

Her på siden kan du læse mere om:

• De 7 niveauinddelinger for det faglige niveau i undervisningen

• Dine muligheder for at præge dit skema med idræt

• Hvordan vi med fagcirkler skaber sammenhæng i undervisningen

Vil du vide mere om et ophold på vores efterskole på Sjælland? Du finder rigtig meget information her på hjemmesiden, og har du eller dine forældre andre spørgsmål, er I velkomne til at kontakte os i hverdage mellem 9.00 og 16.00 på telefon 59 65 31 83 eller mail: oe@oepost.dk.

Tag på efterskole på Sjælland og vælg mellem 7 faglige niveauer

Hvor ligger du rent fagligt, når du starter på vores efterskole på Sjælland? Det er individuelt, hvor man har sine styrker. Derfor starter vi med at spørge dig som ny elev: hvor er du? Det er nemlig helt basalt for en god undervisning, at vi ved, hvor meget du allerede har helt styr på og hvilke områder, der måske halter lidt. På denne måde kan vi få det nye stof til at hænge sammen med det, som du har tidligere har lært, og du undgår enten at kede dig eller føle dig utryg.

På Odsherreds Efterskole har vi inddelt alle skolefagene i op til syv niveauer. Hvis du går i niende klasse og skal tage denne afgangsprøve, kan du sprede dig ud over alle niveauerne. Går du i 10. klasse, skal du før afgangsprøven derimod være på de øverste tre niveauer; 5, 6 eller 7. I 9. klasse kan du derfor fx have niveau 1 i dansk og niveau 7 i matematik eller omvendt. Kommer du i løbet af skoleåret til at kede dig fagligt, rykker vi dig bare et niveau op.

Efterskole på Sjælland med idræt og fagcirkler

På vores efterskole på Sjælland kan du i høj grad selv præge dit skoleskema. Du vælger dine egne ’spor’, hvor du fx kan vælge Dynamic Action. Herunder er der flere forskellige linjer i løbet af året, hvor du kan prøve mange forskellige fysiske udfordringer og sjov. Prøv fx kitesurfing og klatring. Derudover har alle løb og obligatoriske idrætstimer på skemaet hver uge.

Undervisning på vores efterskole er bygget op i humanistiske og naturvidenskabelige fagcirkler. Vi lægger vægt på, at der skal være sammenhæng i undervisning, da det skal give mening for, at du lærer noget. Timerne i forlængelse af hinanden skal hænge sammen, ligesom den ene dag skal med den næste. Derfor deler vi undervisningen op i grønne og blå cirkler af 1-2 ugers varighed, således at du får en sammenhæng af enten humanistiske eller naturvidenskabelig fag.

Du kan læse mere om fagcirklerne her på hjemmesiden og hvordan, en hverdag på Odsherred Efterskole på Sjælland er. Vi holder optagelsessamtaler for nye elever, og er du klar til første skridt, kan du tilmelde dig en samtale her på siden.

Book samtale her

Gode genveje

chicagoInnovation

Før eleverne går ud af grundskolen har de skabt deres første virksomhed. Det er vejen frem for Danmark.

GhanaRejser over hele verden

Fra Afrikas røde jord til Times Square i New York. Fra Jerusalem til Middelhavet for sejl, fra... Se OE worldwide!

fitnessMilitær ledertræning på Kadet

Militær ledertræning efter engelsk forbilled. Lederskab. Udholdenhed. Selvkontrol. Våbenhåndtering. Taktik.

GhanaMest effektive undervisningsmetoder

Se hvordan OE opnår sine markante faglige resultater, gennem konstant udvikling af undervisningsmetoder.

fitnessKom i topform på OE

Idræt har altid fyldt meget på OE, og nu har vi udvidet tilbuddet med fitness, Zumba, Crosfit og meget mere.

HawaipartyCambridge International Examination

Opnå det højst mulige faglige niveau efter international standard i både science og humaniora.

HawaipartyOE Dance

Sammen med OE Music og OE Drama er OE Dance forrest på scenen. I Danmark og i udlandet.

KinaOE Music

OE Music er egne kompositioner. Det er alle genrer. Det er sang og instrument, band og solo. Det er forrygende flot!

KinaTæt samarbejde med eliteskoler i Kina

OE arbejder tæt sammen med eliteskoler i Kina om at udvikle de mest effektive lærerprocesser.